Rubriky
Slunce

Skautský tábor Hoštejn 2022

Skautský tábor je pro všechny skauty a skautky zakončením a zároveň i vyvrcholením skautské činnosti za celý školní rok a tento rok tomu nebylo jinak. Avšak letos poprvé se oddíly rozdělily a místo smíšeného tábora se jelo na dva oddělené menší tábory.

A tak 4. oddíl v roce 2022 uspořádal svůj vlastní dívčí tábor!

Byly to dva týdny strávené pořádným tábořením na krásném tábořišti vytuněném o dvě týpka, hraním her a programů, brodění v řece, vaření v kuchyni, zpívání u ohně, a mnohem více. Ačkoliv byly některé dny volnější či ochuzeny o program kvůli vedru, byl tento tábor vydařený.

Holky tentokrát byly pořádně zapojeny do chodu tábora, např. sekaly dřevo, rozdělávaly oheň, vařily a pomáhaly v kuchyni, pomáhaly pumpovat vodu na sprchu. Kromě toho jim vedoucí nachystaly celotáborový program, jenž se nesl v duchu starověkého Egypta, a tak holky mohly nahlédnout do písčitého světa plných pyramid, sfing a oáz v čele s faraonkou.

Ze zpětných vazeb a výpovědí všech dívek a vedoucích se většina dohodla na tom, že jim na táboře bylo dobře a veselo a že si tábor všechny užily, i když tam nebyli kluci.
(A taky měly holky možnost se vysprchovat vícekrát.)

V galerii je možné nahlédnout na letošní fotky z tábora.

Všem zúčastněným holkám a vedoucím patří velké díky za aktivní podíl na chodu tábora!