Rubriky
Aktuality Slunce

Podzimní oddílová výprava – Svitavy 2022

Naše skautská činnost je v plném proudu!

V třetím říjnovém víkendu (konkrétněji 14.-16.10.) jsme uspořádaly první větší oddílovou akci za tento školní rok, a to podzimní oddílovou výpravu do Svitav. Vydaly jsme se za poznáním krásy svitavské krajiny a města samotného. Program byl pestrý a věříme, že si holky odnesly spoustu zážitků!

První program víkendovky byly různé seznamovací hry, aby si holky připomněly jména ostatních holek v oddílu.

Byly jsme ubytované v místní skautské klubovně, která byla náramně prostorná a útulná. Taktéž byla plně vybavená vším možným!

Jídlo měla celý víkend na starost družinka Sedmikrásky, která si v rámci víkendovky plnila odborku Kuchař. Jídlo bylo moc výtečné a holky byly velmi pracovité, mockrát Sedmikráskám děkujeme!

Hlavním programem v sobotu byla výprava po svitavské krajině s hlavním cílem si uvařit oběd v přírodě. Výprava byla obohacena několika hry na odpočinek.

společná oddílová fotka
živé pexeso jako odpočinková aktivita při výpravě

Hlavním chodem sobotního obědu byl kus kus s nakrájenou zeleninou a uzeným tofu, vše připravováno v přírodě. Holky zde musely spolupracovat, aby připravily výtečný oběd.

Sedmikrásky se zavázanými rukami dávaly instrukce mladším holkám

Sobotu jsme zakončily programem Skaut má talent, který sklidil obrovský úspěch. Holky si připravily několik čísel, např. taneční choreografie, pečlivě připravená scénka nebo vařící soutěž. V porotě byly velmi zajímavé osobnosti a profesionálové, které poctivě hodnotily a bodovaly všechna představení.

zleva Leopoldýna Dfoudelníčková, Kryštofína Průkopová, Pat Bezmata, Květoslava Růžičková, Emil Předpotopek a moderátor Ludomír Létavý

Nedělní program se skládal z návštěvy místního krásného kostela na nedělní mši a poté uklízení klubovny a sbalování věcí. Podle zpětných vazeb se holkám víkendovka moc líbila, a tak tuto oddílovou výpravu můžeme určitě považovat za úspěšnou a velmi užitou. Děkujeme mockrát všem zúčastněným!