Rubriky
Aktuality Slunce

Den zamyšlení – 22. 2. 2022

Každý rok si skauti a skautky po celém světě připomínají den zamyšlení (jinak také den sesterství), které spadá na 22. února. Proč je tak důležitý? Toho dne se narodili Robert Baden-Powell a Olave Baden-Powell, zakladatelé skautingu. Je to svátek skautského bratrství a sesterství, a tak není lepší způsob oslavy než strávit čas spolu s oddílem či střediskem.

Zahájení schůzky
Představení družinek v oddíle

Letošní den sesterství to 4. oddíl oslavil ve formě oddílové schůzky v čele s naší vůdkyní oddílu v pátek 25. 2. 2022. Orientační téma pro tento rok byl „Náš svět, naše rovná budoucnost“. Pojaly jsme to po svém a oddílová schůzka byla na téma zahraničního skautingu, kde jsme vybraly pár zemí (konkrétně Austrálie, Jižní Korea, Ukrajina a Polsko) a představily jsme pár faktů o skautingu daných zemí.

Seznamovací hra

První aktivitou bylo sbírání informací o skautingu zahraničních zemích. U různých stanovišť stály vedoucí a úkolem dětí bylo vyhrát kámen nůžky papír a tím si probojovat cestu pro papírky obsahující různé informace a fakta o zahraničních skautech.

Druhou aktivitou bylo tyto informace zpracovat, v družinkách si vybrat jeden stát a na velký papír tyto informace v klubovně kreativně zprostředkovat. Během tvoření si holky mohly porovnat odlišnosti v českém skautingu a zahraničním skautingu.

Na konci schůzky byly výtvory holek pověšeny na stěnu.

Společná bláznivá oddílová fotka na památku

Napsat komentář